väsby RK banderoll

Länk till Zoom för klubbmöten

https://us02web.zoom.us/j/5498999897?pwd=NnhUd0p4SGJXTSs3dUNhRnQ2RkdUdz09

Kommande program inom Rotary distrikt 2350

https://rotary2350.se/sv/agenda/other-clubs?criteria%5Bfulltext%5D=&criteria%5BendsAt%5D=latest

Välkommen till Väsby Rotaryklubb

Vad är Rotary? - Rotary är en internationell organisation som består av människor som brinner för att förbättra våra samhällen och göra livet bättre för människor runt om i världen, ”Service above self” är en grundsten. Det finns Rotaryklubbar så gott som i alla världens länder. Genom att var medlem i Rotary har man möjlighet att aktivt göra skillnad, samtidigt som man får personlig tillfredsställelse och livslång vänskap på köpet. Du får möjligheten att möta andra med olika yrkesbakgrund och tillsammans vara med och påverka. Det finns drygt 1,4 miljoner medlemmar, Rotarianer eller Rotaractare, i hela världen. 

Genom att vara medlem i Väsby Rotaryklubb får du en chans att göra skillnad. Du möter andra människor,som är engagerade i frågor, som rör att hjälpa medmänniskor lokalt eller globalt. Vi har också ett engagemang utifrån Agenda 2030. 

En viktig anledning till att vara med i vår klubb är kamratskapet och gemenskapen som det ger. Glädjen i att mötas!   Varje vecka finns det möjlighet till förkovran då vi på våra möten har föredrag med intressanta och kunniga föredragshållare. I Väsby Rotaryklubb är vi engagerade i olika projekt både lokalt och globalt  Lokala projekt - Samarbete med Upplands Väsby kommun. Ur ett vattenmiljöperspektiv är vi engagerade i Sanda våtmark.

- ”Rotarys Samtalsserie med talanger” med bakgrund i Upplands Väsby.    Motiv är att inspirera unga som gamla  att ta tag i sin dröm. - ”Mutomo” Ett projekt i Kenya där Väsby rotary är engagerade och bidrar till att bygga upp samhället t ex skola,   brunnar mm. Projektet sker i ett samarbete med flera Rotaryklubbar i Sverige.

-Globalt - *Ending polio — Samarbete med Bill & Melinda Gates Foundation, the World Health Organization, and  UNICEF to end polio, once and for all. Så, du som ” finner glädje i att göra gott för andra” hoppas vi att Rotary kan vara något för dig. 

Mer information om Rotary hittar du på webbsidorna för Rotary i Sverige samt Rotary International.

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss på vasby@rotary.se

Udda veckonummer: fredagar 07:15-08:30 frukostmötesplats Scandic InfraCity Bredden, Kanalvägen 10.

Jämna veckonummer: fredagar 11:45-13:00 lunchmötesplats Scandic InfraCity Bredden, Kanalvägen 10.

Under sommaren har vi lunchmöten fredagar på Wäsby golfrestaurang med Round table.

Klubbens Plusgiro nummer = 6495637-8

Klubbens Swish nummer = 123 596 3897